TERMOMETR KUCHARSKI DO MIĘSA KINGHOFF KH-3697

Symbol: KH-3697
Dostępność: 60 szt.
19.86
19.86
szt.
Zostaw telefon
Wysyłka w ciągu: 4 dni
Cena przesyłki:
14.9
  • Paczkomat 14.9
  • Kurier 22.9
  • Kurier DPD 25
Więcej o produkcie
Waga
0.1 kg

Rzadko zdajemy sobie sprawę jak ważną i niedocenianą czynnością podczas przygotowywania potraw jest profesjonalne mierzenie ich temperatury podczas obróbki cieplnej. Zwykle polegamy na swoich, niestety często zawodnych zmysłach. Często do oceny potrawy używamy zmysłu wzroku i węchu. Czy w ten sposób jednak, np. po kolorystyce pieczonej sztuki mięsa, możemy coś powiedzieć o jej zewnętrznych partiach? Co jednak dzieje się wewnątrz? Jest to ważne zwłaszcza przy większych kawałkach pieczonych mięs. Możemy co prawda rozkroić mięso w trakcie pieczenia ale wtedy, i tak raczej oglądamy niż mierzymy. Tutaj z pomocą przychodzą nam profesjonalne termometry kucharskie. Zwykle są to wyspecjalizowane mierniki specjalnie przeznaczone do mierzenia temperatury potraw. Posiadają sondę, tj. rodzaj termoprzewodzącego szpikulca, który wkuwany jest w pieczone mięso. Dzięki niemu wiemy jaką temperaturę ma potrawa w środku.

Podczas obróbki cieplnej potrawy muszą osiągnąć we wnętrzu właściwą dla siebie temperaturę:

  • wołowina powinna osiągnąć min. 63° C;
  • drób i wieprzowina -  min. 74° C przez co najmniej 2 minuty;
  • potrawy regenerowane - min. 75° C;
  • potrawy przechowywane - min. 63° C.

Temperatura powinna być mierzona w środku potrawy - sonda musi znajdować się w najgrubszej części mięsa - z dala od kości. Jeżeli produkt ma nieregularny kształt lub danie składa się z kilku składników, to temperatura powinna być mierzona  w kilku miejscach.

Specyfikacja:

- Termometr wykonany ze stali nierdzewnej.

- Czytelna tarcza z motywami zwierząt.

- Dokładność potwierdzona certyfikatem.

- Średnica tarczy ok. 5cm.

- Długość całkowita ok. 14cm.

- Wskazuje temperaturę od 0C do 120C.

Parametry:
Szerokość:
5
Wysokość:
5
Długość:
15
Kod CN:
90251980
Nie ma jeszcze komentarzy ani ocen dla tego produktu.
Zadaj pytanie
Podpis:
E-mail:
Zadaj pytanie: